Web applicaties.

Met een webapp kan je overal ter wereld je werk doen. Je hoeft niks meer iets te installeren dus je kan gelijk aan de slag. Dit scheelt weer in werkplek beheer. Een bijkomend voordeel is dat gebruikers op relatief goedkope hardware aan de slag kunnen. Enkele voorbeelden van grote web apps zijn: Office 365 Online, Google Maps, Webshops, Online reserveringssystemen, Microsoft 

Voordelen van een webapplicatie

Een webapplicatie heeft aantal voordelen t.o.v. een gewone applicatie.

  1. Je kan van elke locatie je werk doen.
  2. Je hoeft geen extra software te installeren.
  3. Jij en je klanten zit altijd op de laatste versie.
  4. Te gebruiken op computer,laptop, thin client, mini pc, tablet en mobiel

Nadelen van een webapplicatie

Natuurlijk heeft een webapplicatie niet alleen maar voordelen. Het grootste en eigenlijk enige echte nadeel is dat indien er geen internet verbinding je niet kan werken met je web applicatie. 

Dit nadeel weegt echter niet op tegen de voordelen maar is wel een risico. Het komt bij elke locatie wel eens voor dat het internet tijdelijk niet beschikbaar is.

Techniek

Web applicaties ontwikkelen doen we op basis van angular of blazor. Deze frameworks vinden wij het meeste geschikt voor het ontwikkelen van applicaties en bieden de nodige flexibiliteit om 

Angular 

Met Angular kan je business web apps, dynamische web apps, single page apps en progressive webapps ontwikkelen. Doordat angular geschikt is voor het ontwikkelen van al deze applicaties is het in onze optiek zeer geschikte keuze. Er wordt heel actief ontwikkeld aan Angular en er is grote actieve community die zowel gratis al betaalde componenten ontwikkelen. 

Blazor

Blazor frontend framework waarmee een WebAssembly(WASM) kan worden ontwikkeld. Deze relatief nieuwe techniek maar wordt door veel browser ondersteund en begint veel aan populariteit te winnen. Microsoft investeert zwaar in deze techniek die naar onze mening het frontend ontwikkel landschap gaat overnemen.

Het grote voordeel van Blazor is gebouwd boven op het .NET framework. Waardoor de frontend en backend allebei in C# kunnen worden ontwikkeld.